Nevron IPTV prenos podatkov na nov in inovativnih način

Nevron IPTV prenos podatkov na nov in inovativnih način

Kot vsi vemo, klasičen način gledanja televizije, že dolgo ne velja več za večino uporabnikov. Vse pogosteje si želimo gledati medijske vsebine na mobilnih napravah in računalnikih. Sodobna strojna oprema in Nevron IPTV prenos podatkov omogočata to svobodo.

V današnjem medijskem svetu, potrošniki nimamo le široke izbire glede vsebine, ki jo lahko gledamo. Na voljo imamo široko izbiro in nešteto možnosti za dostop do te vsebine. Preden je računalnik postal vsestranski pripomoček za dom, smo bili posamezniki omejeni, kako, kdaj in kje so So nam bili medijski prenosi na voljo. Bili smo vajeni, da, ko je bila na sporedu oddaja in si je nismo imeli možnosti ogledati, smo jo preprosto zamudili. To vprašanje je bilo kasneje nekoliko olajšano z uvedbo videorekorderja in možnostjo snemanja programov. Vendar smo bili še vedno prisiljeni gledati medije izključno na veliki, stacionarni televiziji.

Nevron IPTV prenos podatkov
Nevron IPTV prenos podatkov
Kaj poskrbi za naše navdušenje med gledanjem?

Z obširnim zbiranjem podatkov o uporabnikih in naročnikih, so ponudniki IPTV, zbrali ogromne količine podatkov o svojih strankah. Te družbe vedo, kaj ljudje gledamo, kdaj gledamo, koliko časa gledamo, kateri žanri so nam blizu in še več drugih statističnih podatkov. To jim omogoča boljše razumevanje določenih uporabniških nastavitev. Nekateri ponudniki tako dobro skrbijo za svoje naročnike, da so pričeli upoštevati njihove želje, da bi se odločili, v katero področje morajo vlagati. S preprostim preučevanjem uporabniških podatkov, oblikujejo svoje poslovne prakse okoli potrošnikov. Na ta način zagotovijo najbolj zaželene vsebine največjemu številu ljudi.

Pomislite na oglase, ki jih dnevno vidite. Če gledate tradicionalno televizijo, oglasi verjetno pokrivajo široko paleto storitev in izdelkov, med katerimi je le malo takšnih, ki nas zanimajo. Zdaj pa za trenutek razmislite o oglasih, ki jih vidite, ko uporabljate internet. Verjetno se strinjate, da si ti oglasi veliko bolj osredotočeni na vaše interese. V številnih primerih dejansko prikazujejo stvari, ki nas zanimajo. Ti internetni oglasi niso naključje. So skrbno načrtovani in so tam v upanju, da bomo kliknili na enega od teh oglasov in dejansko kupili izdelek.

Ta praksa je že nekaj časa znana na internetu, IPTV industrija* pa šele začenja uporabljati to kontekstualno strategijo oglasov. Ponudniki želijo prikazovati oglase, ki so specifični za zanimanje gledalca. V teoriji je bolj verjetno, da bomo ljudje preko oglasa kupili, če se oglašuje nekaj, za kar imajo zanimanje.

Ali so video metapodatki prihodnost?

Predstavljajte si, da gledate. Prišli ste do scene, kjer junaki uživajo ob pici. In nenadoma se v levem kotu televizorja prikaže oglas vaše najljubše picerije. Ne glede na to, ali je ta scenarij smešen ali grozljiv, gre tukaj za prihodnost oglaševanja. Oglaševalcem je omogočen prikaz kontekstnih oglasov, glede na gledani videoposnetek. tak način prikazovanja še poveča možnosti, da bomo potencialni kupci kliknili na oglas. Čeprav ta praksa v tem trenutku še ni posebej razširjena, so metapodatki zagotovo prihodnost oglaševanja na IPTV platformi.

Medtem, ko večina splošne javnosti še vedno ne ve, da se metapodatki uporabljajo za ciljno oglaševanje, bo to postopoma postalo stalna praksa. Kdo ve, se bodo v prihodnosti osebni podatki uporabnika uporabljali v povezavi z video vsebinami. Namen je zagotovo, da se ustvari specifične oglase, ki bi bili dejansko učinkoviti in namenjeni samo osebi, ki si ga ogleda.

Morda bodo oglasi za mobilne naprave nekoč upoštevali geografsko lokacijo osebe, pa tudi njihove pretekle nakupe in vsebino prikaza, ki jo trenutno gledajo. Morda bodo prikazani samo oglasi, za katere v nobenem drugem kontekstu ne bi bilo smiselno, da bi se prikazali. Kašen bo svet oglaševanja v prihodnosti, lahko samo ugibamo. Vendar pa ni mogoče zanikati, da je prav IPTV katalizator, ki je bil potreben za začetek te reakcije.