Nakup omare z drsnimi vrati

Za vse, ki se zanimate za nakup omare z drsnimi vrati, smo spodaj pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da izberete takšno, ki bo hkrati cenovno ugodna, praktična in funkcionalna, obenem pa tudi sodila v prostor, v katerega želite takšno omaro tudi postaviti.

nakup omare z drsnimi vratiV osnovi se ljudje za nakup omare z drsnimi vrati odločijo za to, ker takšna omara prihrani pred samo omaro, več prostora, kot klasična garderobna omara s krilnimi vrati. Zato so vse omare z drsnimi vrati, bolj primerne za ozke prostore, kot so npr. hodniki ali vse daljše a ožje sobe (otroške sobe, spalnice, predsobe, itd…).

Glede cene je treba vedeti, da so omare z drsnimi vrati, cenovno približno primerljive z omarami s klasičnimi vrati, večina ljudi pa zmotno meni, da so drsne omare držaje od tistih s krilnimi vrati.

Drsna vrata na garderobnih omarah prinašajo prednost v prostoru, hkrati pa tudi prednost v lažjem rokovanju s takšno omaro, obenem pa je zaradi možnosti polnila drsnih vrat iz različnih materialov, lahko takšna omara bolj praktična tudi iz vidika tega v katerem prostoru je postavljena.

Nakup omare z drsnimi vrati – top nasveti

Polnilo drsnih vrat na omari je lahko les, steklo ali ogledalo ali kombinacija vsega trojega. Za ogledalo se največkrat odločajo stranke, ki opravljajo nakup omare z drsnimi vrati za spalnico in pa dnevno sobo, medtem, ko v otroških sobah bolj pridejo prav omare, ki imajo drsna vrata, izdelana iz lesa (in ponavadi le ta polepljena s fototapeto ali drugim dekorjem).

Notranjost omare, ki ima drsna vrata napram klasični garderobni omari, ne rabi odstopati v ničemer, je pa dobro za te omare, urediti si tudi senzorsko svetilo, ki osvetli notranjost omare, po tem, ko drsna vrata, odpremo.

Glavna prednost takšnih garderobnih omar, napram klasičnim pa je v tem, da je omare z drsnimi vrati, lažje izdelati po merah točno določenega prostora, s čimer so bolj praktične za vse prostore, kjer prostora bodisi primanjkuje ali pa dimenzije sten ne omogočajo klasične postavitve garderobnih omar (1).

Takšni prostori so npr. shrambe, prostor po stopnicami, predsobe, vse spalnice in otroške sobe v mansardnih prostorih s poševnim stropom, omare na hodnikih, v poslovnih prostorih, ipd…

Kdorkoli se že zanima za nakup omare z drsnimi vrati, naj bo pozoren predvsem na mehanizem drsnih vrat, ki naj bo izdelan tako, da drsna vrata ne iztirjajo iz tirnice, hkrati pa da drsna vrata drsijo lahko in neslišno. Ena izmed zelo uporabljanih možnosti za drsna vrata na omari je tudi montaža blažilcev, ki prispevajo k temu, da se vrata nežno priprejo k stranski stranici omare oz. uporaba štoperjev, ki omogoča, da se drsna vrata na omari, počasi zaprejo in malenkost zaustavijo tik pred stikom s stranico omare.

Na ta način dosežemo, da drsna vrata nikoli ne udarijo po stranici omare (2).

Kot morda edino pomankljivost takšne omare navedimo le dejstvo, da na notranji stran vrat, v največ primerih, ni mogoče takšne omare, opremiti z dodatnimi kljukami in obešali, saj se ta omara ponavadi zapira in odpira tako, da se ena vrata prekrijejo z drugimi.

Otroška omara z drsnimi vrati

Za razliko od garderobne, “odrasle” omare z drsnimi vrati, se za otroško izvedbo garderobne omare z drsnimi vrati, odločimo ponavadi zato, ker je otroška soba zelo hitro, premajhna za vso garderobo in otroška oblačila, ki jih otrok tekom svoje rasti, izjemno hitro, prinaša v svojo sobo, hkrati pa je mnogo otroških sob zasnovanih na nevsakdanjih predelih bivalnih prostorov (prostorske niše, mansarde, ipd….) in so zato drsna vrata na otroški omari bolj praktična iz vidika prihranka prostora v otroški sobi.

Za otroško omaro z drsnimi vrati se tudi odločamo v mladinskih sobah, saj nam takšne omare oz. vrata omogočajo namestitev vzorca po otrokovih željah (steklo, fototapete, itd…) in takšna omara ne samo zadovoljuje starše (iz vidika prihrana prostora v otroški sobi), temveč predvsem otrok, ki svojo garderobo in oblačila, v takšno omaro, pač raje pospravljajo – saj so tudi sami prispevali k izgledu tovrstne omare.

Otroško omaro (z drsnimi vrati) za dodaten prihranek prostora, v notranjosti omare, načrtujmo tako, da bo otrok do dnevnih in pogosto uporabljanih oblačil imel hiter in pregleden dostop (v nizkih omarah si lahko v notranjosti omislimo izvlečne police za spodnje perilo, nogavice in hlače). Poseben prekat v omari ne pozabimo nameniti obešanju jaken in plaščev, strokovnjaki za otroška oblačila za najmlajše (novorojenčke, dojenčke) pa svetujejo, da tovrstne omare predvidimo in načrtujemo v bližino previjalnih miz in komodic za perilo ter otroške brisačke.

S tem bomo poskrbeli, da je otroška garderoba, staršem ob potrebi, hitro pri roki.

Če iščete rešitev s omaro z drsnimi vrati za specifičen prostor, npr. za dnevne sobe ali spalnice, bodite pozorni, da se garderobna omara tako stilsko, kot materialno in estetsko ujema s prostorom v katerem bo postavljena. Slednje pa tudi pomeni, da izberete omari ustrezno stilsko in estetsko pohištvo, klubske mizice, sedežno garnituro, regale, pisalne mize in pisarniške stole in pač vse pohištvo, ki se nahaja v tistem prostoru, kot se bo vaša bodoča omara z drsnimi vrati (3).

Ker nakup omare z drsnimi vrati pomeni pogosto tudi nakup modernega pohištva, poskušajte prostor v katerem bo postavljena omara, opremiti z modernim pohištvom, cenovno zelo ugodne pohištvene rešitve in poceni pohištvo,  od pisalnih miz do regalov za dnevne sobe  in podobno pa boste našli tudi na spletni strani Pohištvo123.

Oznake besed: nakup omare z drsnimi vrati