Načini motiviranja zaposlenih

Vsem, ki vas zanimajo načini motiviranja zaposlenih, smo spodaj pripravili nekaj izkustvenih nasvetov, ki zanesljivo delujejo pri motivaciji različnih zaposlitvenih struktur (naj si gre za redno zaposlene, poslovne partnerje na samostojnih pogodbah ali zgolj sodelujoče na prostovoljni bazi).

Za motivacijo zaposlenih velja podobno kot za deodorante – deluje največ 24 ur, po tem pa je najbolje, če čimprej razmislimo o tem, kako motivirati zaposlene, ponovno.

načini motiviranja zaposlenih

.

Najbolj pogost način motiviranja zaposlenih

.

Že samo zaradi tega, boste pri motiviranju zaposlenih, bolj uspešni tisti, ki boste v svoj sistem podjetniškega nastopanja (naj si gre za prodajo, proizvodnjo, start up, itd…), vzpostavili in vpeljali redno dozo motiviranja (v različnih oblikah).

Kdor meni, da je dovolj, da svoje zaposlene motivira zgolj enkrat na leto, npr. s kakšnim team building dogodkom, bo sicer za čas pred samim teambuildingom in za čas po izvedbi teambuilding dogodka, poplačan z večjim navdušenjem in entuziazmom zaposlenih, a potrebno je vedeti, da nič na tem svetu ni večno. Tako, tudi motivacija, ki jo dokazano, dobro organiziran team building event, prinaša, ne bo trajala večno.

.

kako motivirati zaposlene

.

Ostali načini motiviranja zaposlenih (ki delujejo)

.

Za redno dozo motivacije zaposlenih je potrebno poiskati še druge, redne načine motiviranja.

Med te načine motivacije zagotovo sodijo redni, tedenski sestanki, katerih namen je predvsem pregledati minulo tedensko delo ter postaviti in začrtati aktivnosti za teden, ki prihaja.

Vendar je tudi pri teh tedenskih sestankih za učinkovit način motivacije potrebno upoštevati, da bo le ta motivirajoč, če bo izpeljan dobro. Bolj motivirajoč je tak sestanek, če ga med zaposlenimi razglasimo kot neobvezujočega (kdor pa ne pride, pa tako ali tako že sam izkaže za resnost svojega dela).

Hkrati bo bolj tak sestanek motiviral zaposlene, če nanj uvrstimo točko rednega tedenskega nagrajevanja (npr. za najboljši dosežen rezultat v minulem tednu ali mesecu).

Motivacijo zaposlenih na takšnem sestanku lahko dodatno in občasno obogatite tudi s kakšnim predavateljem, osebnim trenerjem ali drugimi eksperti za motiviranje zaposlenih.

Kako motivirati zaposlene, odlično prikazuje tudi spodnji video:

Odličen način motiviranja zaposlenih je tudi javno priznanje, podeljeno najboljšim zaposlenim, ne samo v okviru dogodkov podjetja, temveč tudi na dogodkih, kjer se podjetje udeleži skupaj z drugimi podjetji.

Še posebej, če motiviramo zaposlene izven našega delovnega okolja, ima slednje za posledico, dodaten zagon zaposlenim. Tako lahko kot ta način motivacije izkoristite npr. udeležbo na sejemskih prireditvah, na dnevih odprtih vrat vašega podjetja, na lokalnih prireditvah, ki se jih podjetje udeležuje, na predstavitvah in demonstracijah in podobno.

9 thoughts on “Načini motiviranja zaposlenih

  1. Pingback: solars.biz
  2. Pingback: 2019
  3. Pingback: cleantalkorg2.ru
  4. Pingback: #macron #Lassalle
  5. Pingback: a2019-2020
  6. Pingback: facebook
  7. Pingback: facebook1
  8. Pingback: javsearch.mobi

Comments are closed.