Multiscreen video na IPTV in OTT in uporaba v praksi

Multiscreen video na IPTV in OTT in uporaba v praksi

Multiscreen video na IPTV in OTT je bil v zadnjem desetletju zelo dobro sprejet. Storitev Multiscreen video na IPTV in OTT omogoča naročnikom, da lahko gledajo iste televizijske kanale in vsebino na zahtevo (Video-On-Demand), na TV sprejemniku v dnevni sobi, prav tako pa tudi na drugih napravah. Tukaj je govora o napravah, kot so tablični računalniki, mobilni telefoni, prenosni in osebni računalniki.

Multiscreen video na IPTV in OTT
Multiscreen video na IPTV in OTT, je storitev, ki jo v glavnem uporablja generacija, rojena po letu 2000.

Za izkoriščanje celotnega potenciala “drugega zaslona” na današnjem trgu, bi bilo treba uporabniško izkušnjo na mobilnih napravah prilagoditi. To pa na način, da bi tudi ostale naprave lahko prikazale dopolnilne informacije in zagotovile sredstva za nadzor primarne naprave.

To lahko enostavno ilustriramo s primerom

Recimo, da želite v petek zvečer gledati film. Pogosto boste ugotovili, da brskanje po “filmskem katalogu” na televizorju ni nič kaj priročno. Tipkanje z daljinskim upravljalnikom je grozljivo in brskanje po katalogu, zahteva veliko interakcij in klikov na daljinskem upravljalniku.

Zdaj si oglejte, kaj lahko naredimo z mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Po katalogu lahko preprosto brskate z iskalnimi frazami in gesli. V kolikor pa potrebujete še več informacij o filmu, režiserju ali igralcu, lahko vzporedno odprete tudi IMDB* ali Wikipedijo*. Ko najdete film, ki ga želite gledati, preprosto izberete opcijo za ogled na televizorju in pričnete predvajati film na velikem zaslonu.

Če pogledamo generacijo, rojeno po letu 2000, ta uporablja drugo napravo za medsebojno delovanje v socialnih medijih. Tam si, med gledanjem na velikem zaslonu, prikazujejo tudi dodatne vsebine in informacije. “Tweeting” in klepet na televizorju je nekaj, kar redno uporabljajo in so že zelo navajeni. Tudi za predvajanje plačljivih vsebin, je ponudnikom ta ciljna skupina primarnega pomena. Za Multiscreen video na IPTV in OTT uporabijo več zaslonov tudi za nadgradnjo izdelkov in dopolnilne vsebine.

Prav tako je zelo pomemben tudi nadzorujete velikega zaslona, s pomočjo druge naprave. Če izberete, kaj želite gledati na zaslonu druge naprave, ​​boste na enak način verjetno želeli nadzorovati tudi glasnost in uporabljati ostale funkcije v vezi s predvajanjem. Zakaj bi iskali daljinski upravljalnik, ko že imate popolno napravo za krmiljenje televizorja v roki?

Upam, da vam je dalo nekaj idej o tem, kaj je treba upoštevati pri izbiri vaše multiscreen storitve. Danes je težko razlikovati med vsebinami, zato se je pametneje osredotočiti na izboljšanje uporabniške izkušnje.