5 znanstveno dokazanih nasvetov kako sam urediti okolico hiše

Spodaj si boste lahko tisti, ki vas zanima urejanje hiše, prebrali 5 mega nasvetov kako sam urediti okolico hiše. Kar vam lahko prihrani marsikateri evro, hkrati pa pomaga, da se boste v svoji okolici počutili bolje in varneje.

kako sam urediti okolico hišeMnogi lastniki stanovanj so precej zmedeni glede tega, koliko napora je potrebno, da se uredi okolica krajine hiše, še posebej, pa se slednjega ne zavedajo kupci novih hiš.

»Ko se selite, seveda ne želite porabiti veliko denarja na svojem dvorišču,« pravi Brad Mclean iz McLean Landscapes v Severni Virginiji. “Vendar obstaja nekaj osnovnih načinov za hitro ustvarjanje privlačnega in skrbnega okolja za vaše dvorišče.”

Nasvete z vami deli Hortikultura Lešnik Namakalni sistemi

Kako sam urediti okolico hiše?

Tukaj je nekaj hitrih in preprostih nasvetov, ki povečajo privlačnost vaše hiše, zagotavljajo nizko vzdrževanje, vendar pa hkrati dajejo visokokakovosten videz. Primerni so predvsem za tiste, ki jih zanima kako sam urediti okolico hiše. Ideje za ureditev okolice hiše, predstavljene spodaj, lahko zelo hitro, realizirate sami.

lepo urejene okolice hiš
Lepo urejene okolice hiš

1. Odstranjujte smeti vsak dan

“Ne želite, da vaše dvorišče izgleda kot veliko dela za nadaljevanje nekoga drugega,” pravi Annette Weese, direktorica Cold Creek Nursery v Aikenu, SC. ​​Annette svetuje lastnikom stanovanj, da se zavedajo, da travo lahko prikažemo že čudovito brez borovih igel, borovnic in listov. Dvorišče, polno listov, prikazuje samo delo, ki čaka nove lastnike stanovanj. In za nekatere, je slednje celo posel.

2. Obrezovanje za lepo urejene okolice hiš

Weese svetuje, da je grmovje lepo obrezano pod višino okna. Poleg obogatenega videza, obrezano grmičevje izgleda enostavno zato moramo skrbeti za grmičevje in njegovo počasno rast – kar je še en pomemben element v pogledu hitrega in enostavnega vzdrževanja okolice naše hiše.

Prav tako so velika okna in naravna svetloba, bolj privlačna, tako, da pustimo, da grmi rastejo, prej vpliva na to, da slednje moti našo naravno okolico hiše.

3. Barvajte

“Nova barva lahko naredi vso spremembo videza hiše”, pravi McLean, obenem pa, ko barvamo, dodajajmo najmanj 15 do 20 loncev, poceni in hitro rastočega, sezonskega cvetenja. Rastlinje naj bo preprosto in izberite eno vrsto, ki si jo lahko celo izposodite od mame. Če ste ljubitelj živih barv, poskusite izmenične barve. Bodite prepričani, da izberete dolgo cvetočo raznolikost rastlinja, tako da vas občudovali za urejeno okolico okrog hiše skozi celotno sezono (4, 5, 6)

4. Najlepše urejena okolica hiša ima obnovljene cvetlične grede

Osvežite cvetlične grede s preprosto obnovo robov gred. To je klasičen pristop, ki okrepi privlačnost in hkrati upočasni rast plevelov, zato je to še ena stvar, za katero je treba skrbeti. Če to počnete sami in živite v termitnem območju, ne pozabite vztrajati na lubju na gredah ob strani hiše. Druge možnosti izbire lubja so: borove iglice, grahov prod, lubje in rezina iz trdega lesa (3).

najlepše urejena okolica hiše

5. Odstranite plevel na travi

Ni enostavno, da zeleno dvorišče, ostaja samo travnato, še posebej, če je vaša trava suha, dolgočasna ali ima rjave obliže, ampak kdo želi imeti lepo travo, bo moral skrbeti tudi za odstranjevanje plevela.

Najhitreje in naj enostavneje se tega lotite tako, da uporabite travo, ki se npr. na igriščih za golf, da ohranja celoletno zeleno strukturo, obenem pa se ji lahko dodaja sijaj po potrebi in ne, da bi poškodovali travo. Ta minimalistični načrt za urejanje okolice naše hiše mora okrepiti vsako dvorišče, ki želi izgledati lepo (1, 2)

Ko končate, boste imeli svetlo barvo, bujno zelenje in dobro vzdrževano dvorišče, ki sporoča, da zanj nekdo skrbi.

Oznake besed: kako sam urediti okolico hiše